Kļaviņš, Māris, Environment, pollution, development : the case of Uzbekistan / Māris Kļaviņš, Azamat Azizov, Jānis Zaļoksnis ; [translation by Andra Damberga]. Rīga : University of Latvia, 2014. 303 lpp. : il., diagr., graf., kartes, tab. ; 24 cm. ISBN 9789984458885.

Dr.habil. chem. Māris Kļaviņš par izdevumu:

LU Senāta sēdes vadība

LU Senāta sēdes vadība

“Grāmata “Environment, pollution, development: the case of Uzbekistan” veltīta vides un ilgtspējīgas attīstības jautājumu nozīmīgiem aspektiem Uzbekistānā. Būtisks grāmatas satura elements: informācija par mūsdienu Uzbekistānu, kas ir ne tikai Eiropas Savienības austrumu partnerības dalībvalsts, bet arī viena no Vidusāzijas nozīmīgām valstīm ar aizraujošu pagātni un milzīgu nākotnes attīstības potenciālu. Uzbekistānas ģeopolitisko nozīmību nosaka ne tikai ievērojamais iedzīvotāju skaits, milzīgie resursi, bet arī valsts vēlme virzīties demokrātiskas, atvērtas sabiedrības virzienā un, piemēram, sekmēt savu studentu izglītību angļu valodā (šis ir arī grāmatas izstrādes viens no mērķiem). Vienlaikus valsts attīstības virzību kavē nozīmīgās vides problēmas, kuru plašāk pazīstamā izpausme ir Arāla jūras izsīkšana, bet arī vides piesārņojums, ar kuru tās iedzīvotāji saskaras ikdienā. Grāmatas mērķis ir ne tikai iepazīstināt interesentus ar mūsdienu Uzbekistānu, bet arī raksturot vides problēmas un akcentēt ilgtspējīgas attīstības virziena nozīmību un potenciālu.”

 

Cita informācija

Latvijas Vēstneša portāls „Par likumu un valsti”. Latvijas vēstniecībā Taškentā apspriež zinātnieku sadarbības iespējas.